donderdag 19 oktober 2017

Onze favoriete plek tot nu toe....

Als je ons vraagt wat onze favoriete plek tot nu toe is, dan is ons antwoord zeker niet de Canaries. Voor ons vertrek waren wij eigenlijk al niet van plan om hier naar toe te gaan. Nu weten we weer waarom.

Dit is voor ons niet echt de plek om rond te zeilen. We gaan er niet verder over klagen, maar vertrekken gewoon morgen naar Senegal. 

We denken over de ruim 850 mijl ongeveer een week te doen. De wind- en weersverwachtingen lijken optimaal en zo zou het zomaar eens een vlotte tocht kunnen worden. We gaan er in ieder geval weer van genieten.

Tijdens ons korte verblijf hier op de Canarische Eilanden hebben we vooral de toerist uitgehangen, zoals iedereen hier eigenlijk. Na Isla de la Graciosa, zijn we doorgevaren naar Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote. Vanaf daar hebben we, samen met Roos en Hans van de Vagebond, een rondrit over eiland gemaakt. 

Het landschap is prachtig op Lanzarote. Soms lijkt het er op, dat de vulkaanuitbarstingen pas kort geleden hebben plaatsgevonden. Toch is de laatste uitbarsting op de kop af al 200 jaar geleden.


Na Arrecife zijn doorgevaren naar het zuiden en hebben nog een kort bezoek gebracht aan Jesse, Caren, Minne en Louise van de Bojangles. Het nachtje voor anker bij Rubicon blijft ons nog wel even bij. De swell is, door de zuidenwind van afgelopen dagen, nog behoorlijk. We doen bijna geen oog dicht. En dus vertrekken we de volgende dag verder naar Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura. 

We kunnen het anker vlakbij het centrum laten vallen en zo de laatste inkopen doen. Ook de laatste klussen op de lijst worden gedaan. Een nieuwe hor voor de ingang, twee extra lijntjes voor de bulletalie tegen het schavielen en de windmolen wordt gerepareerd. De laatste hebben we al bijna twee maanden niet meer gebruikt omdat het ding een enorme herrie ging maken nadat we flinke wind hadden in Villagarcia (Spaanse Ria's). Een kabelbreuk lijkt de oorzaak te zijn geweest. Nadat het euvel is verholpen, zoemt de molen weer heel zacht op de achtergrond, zoals we gewend zijn. 

Met volgeladen boot en lege kluslijst gaan we op weg naar ons avontuur in West Afrika. Dit is eigenlijk een bestemming waar we al heel lang naar uitkijken.

De komende dagen houden we jullie, via de Iridium Go!, op de hoogte van onze voortgang. In Senegal wordt het weer tijd voor een paar foto's. Oh ja, we hebben in Lanzarote nog een 360 camera gekocht. De eerste beelden zien er top uit. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Kortom binnenkort gaan we ook in VR posten.

VIRB v0210021

Momento360 | View and share your 360 photos and 360 videos, on the web and in VR

1 opmerking:

  1. Wij hadden gehoopt jullie nog tegen te komen voor tips voor de iridium go. Bellen en sms lukt. De rest niet. Toch iets anders gaan proberen. Heel veel plezier en een goede vaart. Sy tijd fam de wijs

    BeantwoordenVerwijderen