woensdag 20 december 2017

Terug op "De Liefde"

Na onze laatste bericht is het wat stil geweest op onze blog. Maar dan ook alleen op onze blog. We hebben hectische weken achter de rug. Nadat we in Mindelo zijn aangekomen, gaat het na een paar dagen toch weer mis met de nierstenen. Dit keer is de situatie echter anders, er is nu ook koorts bijgekomen. De alarmbellen gaan af en voor we het weten zijn we terug in winters Nederland.

Na een eerste operatie blijken de nierstenen nog niet verwijderd. Door een complicatie was dat tijdens de operatie niet mogelijk. Dus vijf dagen later nogmaals onder narcose. Nu lukt het de artsen om alles schoon te krijgen en het herstel daarna gaat op één "dipje" na heel snel.

Wat ook snel gaat, is onze terugvlucht naar Mindelo. In het weekend overleggen we wanneer we terug zullen vliegen. We denken aan woensdag of donderdag, maar dan blijken de tickets als warme broodjes over de toonbank te gaan en snel uitverkocht te raken. Het wordt vakantietijd en blijkbaar willen, veel mensen nog steeds naar Kaapverdië. Na wat ons daar is overkomen, kunnen we dat maar moeilijk plaatsen. Ook als je de reisadviespagina van het Ministerie van Buitenlandse zaken raadpleegt, zouden wij toch snel tot een andere keuze komen.

Maar goed, resultaat is dat we dinsdagmorgen om half twaalf vanaf Rotterdam naar Mindelo vliegen en daar rond vijf uur plaatselijke tijd aankomen. Direct met de taxi naar de boot, die er nog prima bij ligt. We worden verwelkomd door Casper en Floor van de Summerwind. Een emotioneel weerzien, maar wel heerlijk dat zij hier nog zijn.

Vandaag, woensdag de 20e, ontdoen we De Liefde van een dike laag zand en doen inkopen bij de supermarkt op de hoek. Morgen vervolgen we onze overtocht en vertrekken we opnieuw naar Suriname. Ons verblijf hier op Kaapverdië heeft voor ons al veel te lang geduurd .......

Graag willen we iedereen die, op welke wijze dan ook, ons de afgelopen periode heeft gesteund, enorm bedanken. Het was hartverwarmend en jullie steun heeft ons enorm geholpen.

En natuurlijk wensen wij iedereen een hele fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar.

Vanzelfsprekend plaatsen we de komende tijd weer regelmatig een bericht hier. We beginnen morgen met dag 4 van Banjul naar Domburg.

1 opmerking:

  1. Lief(de) mensen, blij om te horen. Veel plezier met oversteek naar Suriname en goede behouden vaart verder. Groetjes van Dirk en Rena

    BeantwoordenVerwijderen