maandag 2 april 2018

Definief verkocht!

We zijn een beetje verdrietig, maar diep van binnen heel erg blij.

Zoals jullie wellicht al via andere kanalen gehoord hebben, is De Liefde definitief verkocht. Het voor ons nog steeds een beetje onwerkelijk. Binnen twee weken nadat het bordje "For Sale" op de boot zat, meldde deze koper zich. Meteen heel erg geïnteresseerd en super enthousiast. Met deze koper hebben we zeker een lot uit de loterij, maar ongetwijfeld ook een goede nieuwe eigenaar voor onze Liefde gevonden.

De komende weken varen we naar Annapolis aan de oostkust van Amerika om de boot daar op 15 mei af te leveren. Daarna is het plan om nog ruim een maand door Amerika te reizen met een camper, voor we terugkeren naar Nederland. En dan.....waarschijnlijk een nieuw huisje, boompje, beestje avontuur.

Een beetje verdrietig zijn we ook. Vooral om de vrijwel totale verwoesting van een aantal eilanden hier in het Caribisch gebied te zien. Vooral het noordelijke deel is hard getroffen en het zal nog jaren duren voor dit allemaal hersteld is, als er niet een volgende hurricane over komt. Het zwaarst getroffen zijn Sint Maarten, de Britse en Amerikaanse Maagdeneilanden. Het Nederlandse deel op Sint Maarten ziet er al weer redelijk opgeruimd uit, maar het Franse deel ziet er nog vreselijk uit. Inclusief dakloze hotels, tientallen aangespoelde schepen en opengespoelde graven van de begraafplaats enz. enz. Het is vreselijk om te zien.

We zijn nu op de Britse Maagdeneilanden en zijn gisteren met de ferry op en neer geweest naar de Amerikaanse Maagdeneilanden voor een stempel in ons paspoort, zodat we in mei probleemloos de boot kunnen afleveren. Hier op de Britse Maagdeneilanden is het heel stil. Bijna geen resort is geopend en ook zijn er slechts enkele tientallen zeilboten, waar er normaal honderden rondvaren. Gisteren is er nog een cruiseschip hier aan land geweest, maar kunnen ons niet voorstellen dat de gasten van dit schip genoten hebben van deze stop.

Na Tobago zijn we via Carriacou langzaam noordwaards door het Caribisch gebied gezeild en tot Dominica is er eigenlijk geen enkele schade van de orkanen te zien. Vanaf Carriacou is het heel druk, met veel charters. De eerste drie weken hebben we heel veel wind en nog meer buien. Hierdoor is het nog niet echt Caribisch genieten.

En om dan maar meteen met de deur in huis te vallen. Het Caribisch genieten hebben wij helaas niet kunnen ontdekken. Natuurlijk kan je lekker zwemmen, dorpje bezoeken etc. maar daar is dan ook echt alles mee gezegd. Natuurlijk hebben we het niet vreselijk gevonden om hier te zijn. Het zeilgebied is prachtig, maar erg eentonig. En dan wordt het vervelend. Snorkelen en duiken valt ook heel erg tegen. Waarschijnlijk zijn wij, wat dat betreft, de afgelopen jaren teveel verwend. We gaan hier verder niet zitten klagen, maar wat is ons dit gebied tegengevallen. Dit ligt natuurlijk volledig aan ons zelf, want anders kwamen hier niet zoveel zeilers naartoe. We vinden het heel jammer, maar definitief verkocht aan het Caribisch gebied zijn we zeker niet.

Morgen vertrekken we naar de Turks and Caicoseilanden en daarna naar de Bahama's. We hopen daar iets meer ongereptheid te kunnen zien. De tocht naar de Turks and Caicos is 2 of 3 nachten doorzeilen. We gaan proberen ons weer elke dag even te melden via de Iridium Go!

Door het hele trage internet lukt het nu niet om foto's bij te voegen. Dit maken we later zeker goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten