vrijdag 12 april 2013

Spinnakerboom

Bij de aanschaf zat er geen spinnakerboom bij de boot. Niet dat we een spinnaker willen aanschaffen. Maar om de genua "uit te bomen" als we voor de wind zeilen. Nu zijn die spinnakerbomen niet echt goedkoop (understatement). Dus we waren al een tijdje op zoek naar een tweedehands model. Deze week gevonden op Marktplaats. Komend weekend meteen uitproberen.

Verder nog meer klussen gedaan. Onder andere de laptop geschikt gemaakt voor navigatie aan boord. We hebben ook een desktop PC aan boord maar die heeft constant 230 volt nodig. De laptop doet het met een eenvoudig omvormertje van 12 naar 19 volt.

Bijna zijn we klaar voor onze tocht naar Engeland in de meivakantie.

Nog een "klein" puntje van aandacht is het huisdierenregime in Engeland. Anders kan je dat niet noemen. Het punt is dat huisdieren mits tegen allerlei voorkomende ziektes, gewoon welkom zijn in de UK. Echter alleen als ze het land inkomen via voorgeschreven vervoerders (ferry, vliegtuig, kanaaltunnel). En dus niet via een privé boot. Hierover hebben we inmiddels verschillende keren contact gehad met de bevoegde instanties in Engeland. Nu lijkt er toch een mogelijkheid te zijn. Zolang Minoes in de boot blijft (deur dicht) zou het toegestaan zijn om Engeland aan te doen met een privé schip. We hebben nog om bevestiging gevraagd. Zodat we zeker zijn dat er bij aankomst in Engeland geen problemen ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten