donderdag 5 februari 2015

Wintermeeting Zeilersforum

Gisteren ingeschreven voor de wintermeeting van het Zeilersforum. De datum leek een beetje ongelukkig op de eerste zaterdag van de krokusvakantie. Maar nu we de krokus niet op vakantie naar het buitenland gaan toch ingeschreven. Vorig jaar was het heel gezellig in Almere met 120 deelnemers. Altijd leuk om zo vlak voor het begin van het nieuwe zeilseizoen weer een aantal bekenden te spreken en te zien.

Hier in de haven is het nog steeds erg rustig. Hier en daar wat klussende mensen, maar omdat het nog best fris is nog niet zoveel klussers die de vaarkriebels al weer krijgen. De afgelopen twee dagen was de zon er overigens alweer uitbundig bij. Zo konden we zelfs nu al weer genieten onder de kuiptent. Daar loopt de temperatuur regelmatig op naar 18 รก 19 graden. Het voorjaar komt eraan!

Monique is vlak voor het nieuwe jaar weer begonnen met werken. Ze geniet er echt van. Inmiddels al verschillende invalklussen gedaan in diverse bedrijfsrestaurants bij grote ondernemingen (Endemol, gemeente Amsterdam, Arena etc.) vooral in Amsterdam en omgeving.

Femmie is druk met de citoweken in deze periode. Ze zit goed in haar vel en heeft er net als wij vertrouwen in dat ze het er goed af zal brengen. Aan het einde van dit schooljaar zal ze haar voorlopige schooladvies krijgen. Spannend allemaal. Verder is ze nog steeds heel veel aan het dansen. Dat is echt haar passie. Zowel bij klassiek ballet als streetdance bij dansschool La Danse van juf Iris heeft ze het enorm naar haar zin.

Sjoerd is nu halverwege 4VWO en heeft het best zwaar. Vanzelfsprekend ook door zijn leeftijd (15 jaar en een echte puber). Hoewel zijn cijfers tot nu toe niet heel dramatisch zijn hebben we gisteren gezamenlijk besloten om te vragen of hij zijn profiel nog kan aanpassen. Dit lijkt te gaan lukken. We gaan er vanuit dat dit profiel beter bij zijn interesses past en hopen dat Sjoerd er meer plezier in krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten