maandag 6 mei 2013

Meivakantie

Op 26 april vertrokken. We hadden nog een mailtje naar de nieuwe Marina in Amsterdam gestuurd om te vragen of daar wellicht plek was voor 1 nacht. Helaas kregen we een reactie dat er tot 2 mei i.v.m. de troonswisseling geen plek meer was. Dus besloten om door te varen naar IJmuiden. Toen we langs de Amsterdam Marina kwamen, bleek er echter meer dan plek genoeg. Geen poging meer gedaan om een nachtje in Amsterdam te blijven. Vreemd vonden we het wel. Om 21:30 uur kwamen we aan in IJmuiden na een frisse tocht over het Noordzeekanaal.

De volgende dag zijn we rond vier uur in de middag vertrokken uit IJmuiden op weg naar Lowestoft. Voor Monique en de kinderen de eerste nacht doorzeilen. Best spannend dus. Nadat we de havenhoofden gepasseerd waren, bleek er een windje zes te staan (6 Bft). Hmm, pittige start dus. Na een uurtje nam de wind af tot windkracht 5. We gingen als een speer. 7 tot 8 knopen door het water. Femmie had flink last van zeeziekte, maar kon in de nacht toch goed de slaap vatten. Sjoerd had nergens last van. Monique voelde zich ook niet al te lekker. Zij kon niet naar binnen en heeft dus de hele nacht buiten in de kuip doorgebracht. Na 16 uur (105 mijl) kwamen we 8 uur 's morgens al aan in Lowestoft. Daar was het, vanwege het tijdverschil, nog een uurtje vroeger. Moe maar voldaan. Eerst maar een paar uurtjes slaap inhalen. Immers van het wachtlopen was niet veel terecht gekomen doordat Monique zich niet al te best voelde.

 

Twee leuke dagen gehad in Lowestoft. Beetje fris maar wel zonnig. Maandagmiddag zijn we om 3 uur op weg gegaan naar Texel. 21 uur hebben we erover gedaan (125 mijl) met wind uit alle richtingen en van 0 tot 5 Bft. Veel wissel in zeilvoering. Een heel andere overtocht dan op de heenweg dus. De kinderen hadden geen enkele last van zeeziekte en hebben goed geslapen en daarvóór lekker gespeeld in de kajuit. Monique daarentegen had weer flink last van misselijkheid. Heel vervelend voor haar. We gaan maar eens kijken hoe we hier wat aan kunnen doen. Hopelijk kunnen we de symptomen tijdens de volgende overtocht onderdrukken c.q. voorkomen.Op Texel was het ronduit koud (8 graden overdag) met een frisse wind. Hoewel we het plan hadden om een dagje te blijven liggen, toch maar besloten om de volgende dag richting het IJsselmeer te vertrekken. Naar Medemblik om precies te zijn. Daar lag ook de Dione van Christiaan, samen met zijn twee dochters. De Dione kwamen we afgelopen zomer tegen in Makkum en hebben toen een paar leuke dagen samen op de wadden gehad. Ook de kinderen hebben toen veel plezier samen gehad. Ook nu zijn een we een paar dagen met elkaar opgevaren. Uiteraard wel nadat we ons dagje vrijaf in Medemblik hadden genoten. Na Hoorn en Lelystad zijn we zondag teruggekomen in onze thuishaven. Naarmate de week vorderde werd het weer steeds beter. Hoewel, het weer was eigenlijk al langer goed, alleen de temperatuur viel steeds een "beetje" tegen. Nu ook de temperatuur hogere waarden heeft bereikt is het echte genieten begonnen. Dit is waarom we aan boord wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten