woensdag 12 juni 2013

De laatste klusjes

Voor onze trip naar de Oostzee moesten er nog een paar klussen gedaan worden.  Zo is nu alle navigatieverlichting uitgevoerd in LED. Het ankerlicht hadden we in het vroege voorjaar al vervangen. Nu ook het heklicht (achterzijde), toplicht/stoomlicht (halverwege de mast) en het twee kleuren boordlicht (voorop) vervangen. De laatste was nog even zoeken. Immers daar kunnen je, in tegenstelling tot de witte lichten, niet zomaar een ander lampje in doen. Dan ontstaan er een kleurprobleem of de sectoren waarin het licht schijnt kloppen niet meer. Na lang zoeken hebben we het juiste armatuur gevonden. Qua afmetingen hetzelfde als we hadden. Dus ook de wijze waarop de lamp gemonteerd is, is hetzelfde gebleven en vergde geen aanpassingen. Zo kan een klus ook een keer meezitten.

Het twee kleurenlicht.


Verder hebben we voor ons reserveanker nog 5 meter ketting gekocht. Dit wordt direct aan het anker gemonteerd en daarna pas de ankerlijn. Zo kan de ankerlijn op de bodem niet beschadigen of erger nog doorslijten aan een steen of rots.

Als laatste willen we nog twee inspectieluiken maken in onze watertanks. Een luik per tank. Deze zaten merkwaardig genoeg nog niet in de tanks. Omdat er bij polyester tanks nogal eens "smaakprobleempjes" ontstaan doordat er toch in de loop der tijd wat residu in de tank achterblijft, willen we de tanks regelmatig een grote schoonmaakbeurt kunnen geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten