woensdag 30 september 2015

Bijzondere ontmoeting

Gisteren zien we een mooie Hallberg Rassy bij ons in de haven afmeren. Opvallend is de vlag die wordt gevoerd, het is de Japanse vlag.

Uiteraard gaan we even kijken en al snel raak ik aan de praat met de schipper (Yoshi) en "zijn vrouw" (Naomi). Ze komen inderdaad uit Japan hoewel de boot staat geregistreerd in Delaware Amerika. Deze zomer is de schipper via de Noorse en Zweedse kust naar het zuiden gevaren en nu in Nederland aangekomen. Mooie verhalen en we hebben blijkbaar vorig jaar nog samen in St. Malo gelegen. Toen hebben we elkaar niet opgemerkt. Naomi vraagt of we Japanse thee komen drinken bij hun aan boord. Helaas hebben we een andere afspraak en vragen dus of ze vanavond bij ons langs komen.

Om half negen stappen ze bij ons aan boord. We horen al snel dat ze niet man en vrouw zijn. Yoshi is de schipper en Naomi, die sinds drie dagen aan boord is, is een freelance journaliste en maakt reisverhalen. Onder andere voor een Japans zeilmagazine.

Vrijwel direct haalt Naomi een tas tevoorschijn met ingrediënten voor een Japanse theeceremonie.


Voor Femmie heeft Naomi zelfs een Kimono meegenomen. Echt heel leuk natuurlijk.

Na een zorgvuldige voorbereiding en instructies aan Femmie genieten we van het tafereel. De groene thee is heerlijk.






We spreken af dat ik ze samen met Femmie morgen zal meenemen voor een tour langs Monnickendam, Volendam en Edam. Om tien uur vanmorgen stappen we op de fiets. We fietsen via de charterhaven (foto maken), Hakvoort (foto maken) en Katwoude. Naomi en Yoshi genieten zichtbaar. Zoals gebruikelijk bij echte Japanners worden er heel vele foto's gemaakt. Na Volendam fietsen we langs de dijk naar Edam. We stoppen natuurlijk bij de mooiste plekjes zoals de zeesluis, de kettingbrug, de molen, Voorhaven, Kaasmarkt, Proveniershof etc. Na een heerlijke lunch op het Damplein fiesten we weer terug naar Monnickendam. Naomi en Yoshi zijn enorm enthousiast en hebben, net als wij, een hele leuke dag gehad.

In de middag wisselen we nog Facebook, mail en bloggegevens uit zodat we in contact kunnen blijven met elkaar. Morgen zeilen Naomi en Yoshi naar Amsterdam om vanuit daar verder te zeilen naar Frankrijk. Daar gaat de boot op de kant voor de winter. Komend voorjaar komt Yoshi samen met zijn vrouw dan weer teug om verder te reizen.

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal van een bijzondere ontmoeting. Leuk om te lezen, wat een mooie wereld, hè?

    BeantwoordenVerwijderen