zaterdag 19 september 2015

Foutje.......

Hier is iets misgegaan..... 
 
Nee, wij waren het niet!

image-17.jpg
De mensen die dit hebben veroorzaakt, hebben een vaste ligplaats (bij blauwe pijl) in onze haven en een mooie Marieholm IF. Zij kwamen afgelopen week, 's avonds in het donker, de haven binnenvaren. Wij liggen net boven de rode pijl aan de "getroffen" steiger en omdat de wind oost was, hadden we onze boot achteruit in de box gelegd. Wij zitten rustig binnen naar de TV te kijken en zien beiden plotseling een groen lichtje met een knoopje of vier voorlangs varen. Nog geen drie seconden later ook weer achteruit. Een dreun hebben we niet gehoord. Omdat het lichtje nogmaals dichtbij onze boot kwam, zijn we toch even buiten gaan kijken. Ik vroeg aan de mensen aan boord of alles goed ging.

Ja hoor, maar we zijn de weg kwijt! We moeten naar box G.., dat is onze vaste plek. Wij uitgelegd dat ze dan de verkeerde haveningang genomen hebben en hoe ze dan wel zouden moeten varen. Zegt de schipper in vrij strenge toon dat we voortaan niet zomaar een brug midden in de haven moeten neerleggen.

Conclusie: beter een glaasje prik de volgende keer ............

Oh ja, en de dag erna probeerde een schipper met een Colin Archer aan de andere kant van de steiger ook "in te parkeren". Dit duurde eveneens vrij lang. Monique heeft nog netjes een lijntje aangepakt. Toen Monique wegliep hoorde ze de schipperse nog tegen de schipper zeggen dat hij niet zoveel moest drinken.

Bedenkelijk dit soort lui.

De Marieholm heeft overigens geen schrammetje. Dit is trouwens meer geluk dan wijsheid. De wind was zoals gezegd oost en hierdoor was er redelijk wat opwaaiing. Omdat we vaste steigers hebben, was het water dus wat hoger dan normaal. Als dit niet het geval was geweest, was de boeg van de Marieholm zeker onder de steiger doorgegaan en was met grote waarschijnlijkheid de schade "iets" groter geweest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten