woensdag 12 april 2017

Inkopen

Gisteren zijn we weer eens op pad geweest om de portemonnee te legen.

Eerst naar Ed van der Kooi in Amsterdam om een flink aantal nieuwe lijnen te halen. Daarbij drie nieuwe dyneema vallen.

Maar ook drie flinke polyesterlijnen, 14, 18 en 26 mm, voor de serie drogue (een soort zeeanker om het schip af te remmen in zeer zwaar weer). We verwachten deze nooit te gebruiken, maar beter mee verlegen dan....... De serie drogue is een project waar we al lang geleden mee zijn begonnen. Naast de drie in dikte oplopende lijnen bestaat de serie drogue ook uit een groot aantal hele kleine parachutes die aan de drie lijnen worden bevestigd. Het aantal parachutes hangt af van het gewicht van de boot. Voor onze boot zijn er, voor een goede werking, 180 parachutes nodig. Kortom een flinke klus die we al een tijdje geleden af hadden. Nu nog de parachutes aan de lijnen bevestigen en dan is er weer een klus af te strepen van de lijst.

Ed van der Kooi is al langer onze leverancier van lijnen. Hij heeft ons nog nooit teleurgesteld, is heel eerlijk en hanteert nog eerlijkere prijzen. Dus als iemand nog lijnen zoekt, neem eens contact op met Ed van der Kooi (www.touwhandel.nl). Als dank voor de aankoop konden we als relatiegeschenk nog wat klosjes "vlaggenlijn" meenemen. Altijd handig en ook leuk om af en toe wat leuke knoopjes mee te freubelen. Ook Femmie kan daar tijden mee bezig zijn.

Daarna zijn we doorgereden naar Marina Muiderzand (George Kniest) om het tonnetje noodvuurwerk op te halen, dat we een tijdje geleden hadden besteld. Natuurlijk even een kort rondje door de zaak gedaan, maar eigenlijk hadden we hier niks meer nodig. Snel naar huis dus om te beginnen met de splitsklus. Alle gekochte lijnen hebben een of twee lussen aan het/de uiteinde(n) nodig. Ook daar zijn we inmiddels een aardig eind mee gevorderd. De ene lijn is een stuk soepeler dan de andere en als gevolg hiervan gaat het splitsen bij de ene lijn een stuk makkelijker dan bij de andere.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten