maandag 3 april 2017

Vertrekkersdag 2

Daar gaan we dan, de passaatzeilen staan bol en we zijn weg. Het is 31 maart en we zijn vanuit Monnickendam naar Enkhuizen gevaren. Vandaag wordt er door het blad Zeilen een vaarimpressie van ons schip gemaakt, samen met nog een vertrekkersschip.

Het is prachtig weer en we doen alsof we al onderweg zijn voor "de grote oversteek". Voor het lapje, de voorzeilen uitgeboomd en het grootzeil vastgezet met de bulletalie. Het is net echt. De zon schijnt volop en voor het eerste dit jaar kan de dikke kleding uit en varen we met korte mouwen richting Stavoren. Fotograaf Klaas Wiersma maakt foto's en er wordt ook een video opgenomen. Wij hebben al een voorproefje kunnen zien en de beelden zien er op een klein scherm al veelbelovend uit.

Terug in de buitenhaven van Enkhuizen worden er binnen nog beelden gemaakt en de redacteur Klaas Smit stelt onderwijl flink wat vragen over ons en "De Liefde". Kortom een intensieve maar hele leuke dag.

De volgende dag is het vertrekkersdag en al vroeg staan een groot aantal vertrekkers op de kade. Ook zijn er nog een achttal vertrekkersschepen in de haven gearriveerd. In het naastgelegen restaurant maken we kennis met alle vertrekkers en worden verschillende lezingen gehouden. De ene lezing wat interessanter dan de andere, maar zo is er voor ieder wat wils. De lunch is goed verzorgt en na de lunch wordt er flink op de diverse schepen in de haven rondgekeken. Ook "De Liefde"ontkomt niet aan diverse bezoekjes en de uitrusting wordt, veelal met instemming, gekeurd. Als we het restaurant verlaten worden we op een van de vertrekkersschepen uitgenodigd. We bestellen pizza en nuttigen de nodige wijn en prosecco en zo wordt het snel laat. Een beetje wankel lopen we terug naar onze boot en in onze dromen genieten we nog even na van een heel leuk weekend.


Zondag na de lunch varen we terug naar Monnickendam. De wind komt uit het noordwesten en zo zijn we al snel weer in onze thuishaven. Helaas kon Monique vandaag niet mee, zij al vroeg met de trein naar Amsterdam is vertrokken om te werken.

Maandag zijn we allebei vrij en het is vrijwel windstil. Een mooie dag om de zonnetent voor het eerst op te zetten en te kijken of al ons pas- en meetwerk in de praktijk ook goed is uitgewerkt. Het duurt even voor de hele tent staat, maar het resultaat mag er zijn. We zijn er heel blij mee en hopen er het komende jaar vaak van te kunnen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten