vrijdag 22 december 2017

Banjul - Domburg (dag 4)

Goeiemorgen allemaal,

Zoals in ons laatste bericht aangegeven, zijn we gisteren begonnen aan het vervolg van onze oversteek van Banjul naar Domburg. Iets na 12 uur in de middag plaatselijke tijd in Mindelo gooien we de trossen los en worden enthousiast uitgezwaaid door Casper, Floor, Ernie (Summerwind) en Heidi en Tom (Shalom). Een emotioneel moment na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Als we tussen de eilanden vandaan zijn, neemt de wind een paar uurtjes toe tot een knoopje of 30-35. We reven flink en met een topsnelheid 10,8 knopen voorspeld onze navigatieprogramma dat we over een dag of acht in Suriname aankomen. Toch maar iets meer reven dus. De Liefde loopt geweldig. We waren bijna vergeten wat voor een fantastisch schip we hebben.

Nu bijna achttien uur later is de wind al flink afgenomen tot een knoopje of zestien tot achttien. De genua en het grootzeil staan weer ongereefd bij en de snelheid ligt zo tussen zeven en negen knopen. Het schiet dus lekker op.

De stemming aan boord is goed, afgewisseld door wat emotionele momenten. Helaas lukt het slapen nog niet heel goed. Vooral omdat we behoorlijk rollen en daar moeten we weer even aan wennen.

Als de verwachtingen kloppen, blijft de wind zoals ie nu is en kunnen we de komende 24 uur weer mooi wat mijlen afstrepen.

Morgen rond dezelfde tijd proberen we weer een berichtje te plaatsen.

Groetjes vanaf De Liefde!

Positie:
16 03.436' N
027 06.400' W

Koers over de grond (cog): 245 graden
Snelheid over de grond (sog): 7,8 knopen
Afstand eerste 17,5 uur: 135 mijl
Afstand te gaan (dtg): 1790 mijl

1 opmerking:

  1. Wat goed te lezen dat jullie weer onderweg zijn! Ik wens jullie een behouden vaart en een prachtig vervolg van jullie reis!

    Groeten,

    Monique

    BeantwoordenVerwijderen