maandag 25 december 2017

Banjul - Domburg (dag 7)

Een hele mooie eerste Kerstdag gewenst vanaf de Atlantische Oceaan van ons allemaal.

Het afgelopen etmaal hebben we weer flink wat mijlen kunnen afleggen. Ook omdat we een uurtje extra hebben gehad. We hebben de klok namelijk weer een uurtje terug gezet. Overmorgen nog een keer en dan zitten we op dezelfde tijd als in Suriname.

We voelen ons steeds beter hier aan boord. Slapen gaat inmiddels prima en we zijn goed gewend aan het rollen van de boot. Femmie doet elke dag flink wat schoolwerk en de eerste toetsen zijn ook alweer klaar. We zijn trots op haar.

Gisteren hebben we de vislijn vier keer binnengehaald maar geen vis gevangen. De vangst is alleen maar wier. Grote velden drijven er hier rond en dus blijft er regelmatig wat achter de haak hangen. Best interessant spul overigens dat wier. Kleine stengeltjes steken boven het water uit en het wier lijkt in bloei te staan met geelgroene bolletjes.

Naast het bijna dagelijkse dolfijnenbezoek hebben we gisteren ook weer eens een paar Pilot Whales gezien.

Als avondmaaltijd voor kerstavond hebben we gisteren Big Mac 2.0 á la chef gegeten. Kortom een dubbel broodje hamburger dat iets te hoog is uitgevallen. Op een rollend schip een hele tour om dat fatsoenlijk naar binnen te krijgen.

Morgen aan het einde van de dag verwachten we het halfway punt te bereiken. Vanaf dan mogen we aftellen en een aankomstdag plannen, vinden we zelf.

Tot zover onze belevenissen van de afgelopen dag. Nogmaals, geniet van deze eerste Kerstdag en de groetjes vanaf De Liefde.

Positie:
12 31.528' N
035 37.110' W

Koers over de grond (cog): 251 graden
Snelheid over de grond (sog): 8,3 knopen
Dagafstand: 190 mijl
Afstand te gaan (dtg): 1238 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten