vrijdag 6 april 2018

Turks and Caicos

Eindelijk is het zover. Tijd en zin om ons blog voort te zetten. We beginnen gewoon waar we opgehouden waren en proberen de komende tijd weer nieuwe posts te plaatsen.

Op 6 april komen we aan op de Turks and Caicos eilanden. We ankeren bij het hoofdeiland tussen een paar andere jachten. Het water is kristalhelder. Je zou denken dat we al heel wat helder water hebben gezien, maar dit overtreft alles.

Als we op de kant gaan inklaren zien we ook hier de enorme schade die er is aangericht door de twee orkanen van vorig jaar. En Turks and Caicos is al zo arm. Hoewel er enkele vakantieresorts zijn leeft het grootste deel van de inwoners van de visserij en dat is geen vetpot om het understatement van de dag er maar eens in te gooien. Inklaren heeft flink wat voeten in de aarde. Niet de bureaucratie is de oorzaak, maar het feit dat het customs hoofdkantoor noodgedwongen is verplaatst. Het eigenlijke kantoor is verwoest door de orkanen. Het duurt een tijdje voor we het juiste gebouw hebben gevonden, maar worden dan snel en vriendelijk geholpen en lopen daarna weer terug naar de haven.

Als we met de dinghy terugkomen bij de boot zijn Sjoerd en Femmie enigszins in paniek. Een enorme barracuda heeft een bezoek gebracht toen ze aan het zwemmen waren. Ze zijn er bijna van overtuigd dat het de grote broer of vader van de door ons gevangen barracuda tijdens de oversteek is. Haha.

Overmorgen willen we de grote lagune oversteken. We zien er een beetje tegenop omdat de diepte niet heel duidelijk wordt aangegeven op de kaarten. En wat er wordt aangegeven schommelt tussen de 1,80 en 2,50 meter. Niet veel ruimte onder de kiel dus.

Hier nog een paar foto’s van de oversteek MET bultruggen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten