donderdag 5 april 2018

Road Town BVI's - Turks and Caicos (dag 2)

Goeiemorgen,

Ik moet eerst even een correctie maken op het bericht van gisteren. Helaas is er toen een stuk tekst uit een eerder bericht blijven staan, met de mededeling dat Monique zeeziek was. Degene die het hele verhaal hebben gelezen, hadden dat waarschijnlijk wel door, maar toch nog maar even ter verduidelijking; sinds ons vertrek heeft niemand last van zeekziekte en we voelen ons top.

Helemaal na gisteren. Net na de lunch zien we op een paar honderd meter van de boot twee enorme bultruggen uit het water springen. Wat een machtig gezicht. We kunnen zelfs iets dichterbij komen en zien ze nog een keer of vijf boven komen. Een geweldig moment natuurlijk.

Helaas geen vis gevangen, wel een keer flink beet, maar met één flink sprong uit het water is deze vangst verdwenen. Ondanks dit verlies kan onze dag al niet meer stuk.

Zelfs niet vanwege het feit dat we vrijwel geen wind hebben. Drie tot vijf knoopjes ruime wind is echt te weinig. Ook met een prachtig glad onderwaterschip.

We denken, door het gemis aan wind, vanavond niet voor het donker aan te komen bij de Turks and Caicos. We hebben echter een ankerbaai gevonden zonder gevaarlijke ondieptes en klippen in de aanloop. Hoogstwaarschijnlijk gaan we daar voor anker om de volgende dag nog een mijl of twintig verder te zeilen, zodat we daar kunnen inklaren.

Vandaag hopen we nog op wat visvangst en wellicht een paar bultruggen en dan is deze overtocht weer een hele mooie op het lijstje.

Groetjes, Peter, Monique, Sjoerd en Femmie

Positie:
20 56.870' N
69 50.972' W

Koers over de grond (cog): 290 graden
Snelheid over de grond (sog): 5,5 knopen
Dagafstand: 147 mijl
Afstand te gaan (dtg): 79 mijl

1 opmerking:

 1. Lieve zeilers.
  Fijn om weer even wat van jullie horen/lezen wel erg fijn dat jullie niet zeeziek zijn.
  En Femmie waar vier jij dit jaar je verjaardag????
  Nou een goede vaart verder.
  Heel veel liefs en een dikke knuffel.
  Groetjes uit een zonnig Edam.
  (O)MA.XXXXX

  BeantwoordenVerwijderen