dinsdag 16 juli 2013

Update vanaf de Oostzee

We zijn weer een paar dagen verder sinds ons vorige bericht. In Kerteminde lagen we toen. Daarna zijn we, de eerste dag helemaal op zeil, naar Omø gegaan. Onderweg helaas geen bruinvissen of tuimelaars maar wel de grootste hangbrug van Europa. 65 meter doorvaarthoogte en pilonen van naar schatting 200 meter hoog. Indrukwekkend als je daar onderdoor vaart.
Op Omø een mooi plekje gevonden naast een schip uit Zweden. Hele aardige mensen. Er lagen heel veel Nederlanders in Omø. Opvallend want we waren er nog niet echt veel tegengekomen. In Omø zijn we een dagje verwaait blijven liggen. Gelukkig maar want die dag is Minoes weer eens een paar uur zoek geweest. We dachten dat ze wellicht de veerpont naar het vast land had genomen. Die lag namelijk vlak naast ons in het haventje. Laat in de middag vonden we haar terug in een weiland naast de haven. Door het hoge gras was ze waarschijnlijk de weg kwijtgeraakt, denken we......

Na Omø zijn we verder naar het zuiden gevaren in de richting van Klintholm met een tussenstop in Haarboelle. Daar valt overigens weinig over te melden buiten het het feit dat er dus niks te melden is. Vandaag zijn we in Klintholm aangekomen en zijn met huurfietsen naar de klif wezen kijken. Hopelijk is er morgen vanaf het water meer van te zien want vanaf de klif zelf is het niet echt indrukwekkend. Wel een hele toeristische kermis daar.


Morgen naar Ystadt in Zweden een tocht van 52 mijl. We kijken er naar uit. De scherenkust van Zweden. We hebben er veel over gelezen maar willen het nu ook zelf zien.

Tot zover.

1 opmerking:

  1. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar de foto's.
    Dat is toch wat met Minoes, kunnen jullie niet zo'n dingetje omhangen als bij de auto dat ze bliept als jullie op een knopje drukken? .
    Gelukkig hebben julie haar weer gevonden.
    De High Tea met Mam was erg gezellig, liefs uit Edam

    BeantwoordenVerwijderen