vrijdag 26 juli 2013

De zweedse scheren

Vanuit Kristianopel zijn we verder naar het noorden gezeild. Helaas bleek een deel van de tocht met 6 bft op de kop. Dus hebben we een tussenstop in Kalmar gemaakt. Dit is een hele mooie middeleeuwse stad met een prachtig slot.

De haven is van het type luxe stadshaven. Heel gezellig met opvallend veel Nederlandse passanten.

Na Kalmar hebben we via Borgholm op het eiland Ă–land een prachtige tocht achter de scheren tot Frigeholm gemaakt. Heel indrukwekkend, de klippen tot op minder dan een meter afstand en dieptes tot iets minder dan 2 meter. Spannend en je moet wel de goede kant van het vaarwater aanhouden. Helaas ging dat 1 keer mis en maakte we een kleine koopstoot tegen een rots onder water. Gelukkig geen grote schade. Alleen een deukje in het vertrouwen....

Een paar indrukken:Net voor Figeholm hebben we een nacht voor anker gelegen en ook onze eerst fikse onweersbui over gekregen in de nacht. Gelukkig zonder wind waardoor alleen de bliksem en onweer een beetje storend voor de nachtrust waren.

Inmiddels zijn we rustig aan de terugtocht begonnen en liggen. Ongewild toch nog een nachtje in Kalmar. We hadden een andere haven gepland maar helaas daar bleek het toch iets te krap voor ons bootje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten