donderdag 27 juli 2017

Dartmouth - La Coruña (dag 3)Inmiddels liggen we rustig in de marina van La Coruña. Dinsdag om half negen 's avonds lopen we hier de haven binnen. Enkele uren na ons laatste bericht viel de wind helemaal weg. Het laatste deel van de oversteek hebben we dan ook veel motorzeilend afgelegd. Met af en toe slechts 3 knoopjes voor de wind komen onze 27 ton niet zo goed in beweging.

De laatste 24 uur zijn overigens allerminst saai. Naast dat we al heel snel land in zicht krijgen, hebben we meerdere gezellige en enthousiaste ontmoetingen met dolfijnen. Soms slechts een paar met een klein kalfje erbij maar ook vaak hele grote groepen die tijdenlang met de boeggolf spelen.

We gooien ook regelmatig ons vislijntje uit. Eerst proberen we het met een inktvisje, dit blijkt hier nog niet te werken. Dus het aloude paravaantje met makreelpaternoster maar weer uit de kist gehaald. En prompt na enkele uren krijgen we beet. De hengel buigt flink krom, het moet dus een grote vis zijn. Na enkele minuten stoeien krijgen we de vis in bedwang. Het blijkt een hele grote geep van 95 cm te zijn. Omdat we er niet zeker van zijn of gepen eetbaar zijn gooien we hem/haar maar weer netjes terug in zee. Als we later de “gepenwiki” bekijken, zien we dat we een heel groot exemplaar te pakken hadden. De maximale lengte van gepen is namelijk 95 centimeter. Maar ook lezen we dat ze goed eetbaar zijn, ondanks de groene graten. Jammer, maar we zijn natuurlijk wel trots op onze vangst.

Op twee uurtjes van La Coruña belt een collegazeiler ons op. Zij hebben ons op Marinetraffic gezien en verwelkomen ons nu alvast.

De aanloop van La Coruña is best druk met vissersschepen en vlak voor de marina gaat er nog een grote tanker voor ons langs. We bergen ons grootzeil op, dat de laatste mijlen voornamelijk als anti slingerzeil diende, en varen de marina van La Coruña binnen. Er is plaats zat en we liggen hier naast een collega Island Packet 485.

We zijn heel blij dat we er zijn en kijken terug op een prachtige overtocht.

Positie: 
43 22' 03.55" N
008 23' 02.72" W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten