zaterdag 1 juli 2017

We gaan niet......

We gaan niet meer werken!

Gisteren was onze laatste werkdag/opdracht voor Rederij De Nederlanden in Amsterdam. Een leuk vaartje met z'n twee├źn op de Jacob van Lennep.


Niet schrikken als je op de foto klikt.......


Vanaf nu zijn we veertien maanden vrij. Een gek idee eigenlijk. Maar we zijn ook wel toe aan een "paar dagen" vrij. Afgelopen maanden hebben we nog veel uren gewerkt, met juni als hoogtepunt. Goed voor de boordkas, maar ook wel vermoeiend.

Tussen de bedrijven door hebben we nog een flink aantal klussen en klusjes gedaan en ondergaan. Dat laatste betreft onze laatste inentingen. Die vielen gelukkig, zoals vrijwel altijd, weer mee. We zijn nu beschermd tegen alles wat geen piraat ­čśë heet.

Ook alle medicijnen zijn inmiddels aan boord.

Wat komen die lege nootjesbakken toch goed van pas. Bedankt rederijen!

De komende negen dagen worden besteedt aan echt de laatste klussen en inkopen. Daarbij gaan we, bewapend met nog meer lege nootjesbakken, ook nog even langs de molen om alle ingredi├źnten voor onze eigen broodbakkerij op te halen. De laatste jaren hebben we al veel broden gebakken en de juiste combinatie van ingredi├źnten is proefondervindelijk al uitgedacht. We genieten altijd van ons zelfgebakken brood.

Femmie is, as we speak, druk doende het laatste maak- en leerwerk voor school af te ronden. Komende week wordt nog een drukke week met verschillende toetsen en dan is ook zij klaar voor ons vertrek.

Sjoerd werkt de komende maand nog door om zijn reiskas aan te vullen. In augustus vliegt hij dan naar ons toe in Spanje/Portugal en vaart dan mee tot en met Marokko. Vanaf daar vliegt hij naar Midden Amerika voor een backpackreis en sluit zich vanaf Suriname weer aan bij ons.

Oh ja, nog even ter herinnering. Volgende week zondag 9 juli is ons uitzwaaimoment van 13:00 tot 15:00 uur. Als je nog niet hebt aangegeven dat je komt, dan zouden wij dat i.v.m. de te halen hapjes nog graag even horen. Alvast tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten