zondag 15 februari 2015

Water vullen


Vandaag is het weer tijd om de watertanks te vullen. Met de 1150 liter in de tanks doen we ongeveer 2,5 week. Omdat het water op de steigers is afgesloten in verband met mogelijke vorstschade, halen we het water uit de wasmachineruimte. Daar staan twee grote haspels en die zijn bij elkaar meer dan
genoeg om de boot te bereiken. Helaas duurt het vullen wel vrij lang. De waterdruk is door de flinke afstand niet heel erg groot. Maar goed, we hoeven er niet bij te blijven. Binnen kunnen we de watermeter in de gaten houden en weten we snel genoeg of de tanks vol zijn.


In de haven wordt het ieder weekend wat drukker. Veel zeilers zijn al aan het klussen geslagen om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Ook op de "Grand Banks" of een soortgelijk schip voor ons wordt er druk geklust. Schuren, zagen en boren, blijkbaar een grote verbouwing. Vrijwel ieder weekend zijn ze er. Ook op de Jonas van Jacob (en Hannie) wordt vaak flink geklust. Maar zij willen komend voorjaar dan ook vertrekken voor een langere tijd richting het Caribisch gebied. Hmmm, waren wij maar al zover. Wij moeten nog twee jaartjes wachten voor we zover zijn.


https://www.facebook.com/pages/Vertrekkers/617975331661930


Op Facebook heb ik een overzichtspagina gemaakt met blogs van vertrekkers en inmiddels teruggekeerde vertrekkers. De pagina wordt automatisch gevuld vanuit de vele gekoppelde blogs.

De url is: Vertrekkerblogs Facebook

Vanzelfsprekend vind ik het leuk als je de pagina "liked".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten