zondag 19 juli 2015

Museumdagje Stockholm

Na gisteren zo'n beetje de hele dag door de stad te hebben gelopen/geslenterd,

hebben we vandaag een museumdagje gedaan. De dag begint regenachtig met veel wind. Geen probleem, de komende uren zijn we toch binnen.

Als eerste naar het Wasamuseum. Eigenlijk weten we niet wat we er van moeten verwachten. Maar bij binnenkomst wordt elke verwachting overtroffen. Wat een prachtig schip. 95% in originele staat en dat na meer dan 300 jaar op de zeebodem te hebben gelegen. De geschiedenis achter het schip is minstens net zo interessant.


Na een eveneens heerlijke lunch, gaan we naar het openluchtmuseum Skansen. Het weer is opgeknapt en we lopen inmiddels weer in korte mouwen. Na een korte wandeling en na de entree een kleine klim komen we bij de eerste oude traditionele Scandinavische huizen en gebouwen.  Op het terrein staan er meer dan 150 van. Prachtig onderhouden en gerestaureerde huizen. Verderop in het park is ook een dierenpark met Zweedse dieren, zoals de lynx, otter, rendier etc.

Bij de uitgang waagt Sjoerd nog een gokje bij een soort rad van fortuin. Als het rad op jouw nummer komt kan je o.a. een Toblerone van twee kilogram winnen. En ja hoor, één keer draaien en Sjoerd heeft meteen de hoofdprijs. Op weg naar de haven worden we van alle kanten aangestaard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten