donderdag 9 juli 2015

Toch een klein stukje verder...

Dinsdag 8 juli zijn we om 9 uur, ondanks de inmiddels behoorlijk toegenomen wind, toch vertrokken voor een kort stukje richting Heiligerhafen. Dit omdat we Orth op Fehmarn wel gezien hebben en Heiligenhafen meer te bieden heeft nu het ernaar uitziet dat we hier nog wel een paar dagen liggen. 

In de Marina Heiligenhafen hebben aan steigerbouwer 2 een langszijsteigerplek gevonden. Helaas is de plek niet helemaal comfortabel. Door de sterke wind verandert het waterniveau eigenlijk constant. Met een paar extra horizontaal bevestigde fenders tegen de steigerpalen kunnen we de romp toch goed beschermen tegen de houten steiger. We hopen dat dit morgen, als de wind verder gaat toenemen, nog steeds voldoende is. Volgens de laatste verwachtingen gaat de wind tot 8 bft toenemen met windstoten tot 120 km/u. Niet heel prettig weer dus. Hierdoor zullen we morgen waarschijnlijk genoodzaakt zijn om aan boord te blijven.

En als je zo door een stad loopt vallen je toch een paar merkwaardige zaken op......
Volgens de huidige verwachtingen zal de wind pas vrijdagavond zijn afgenomen tot acceptabele proporties. Het plan is om dan in de nacht naar zaterdag te vertrekken richting zuid Zweden.

1 opmerking:

  1. Succes! Lijkt me een hele beproeving. Gelukkig gaan jullie wel naar een prachtige plek toe!

    BeantwoordenVerwijderen