vrijdag 3 juli 2015

Vertrokken.....

Vanmorgen om 9 uur vertrokken uit Monnickendam. De lerares van Femmie was ziek en dus kreeg ze vandaag al vrij. Een geluk bij een ongeluk zeg maar...

Net nadat we de Bukdijk bij Volendam voorbij waren, leek het net of we al in Zweden waren. Achter ons langs passeerde de eerste zeilboot met een Zweedse vlag aan de hekstoel.


Helaas was er tot Het naviduct bij Enkhuizen geen of bijna geen wind. Dus op de motor. De schutting bij Enkuizen ging vlot en er was wind. Maar pal tegen. Omdat de rit nog wel even zou duren, hebben we besloten om de motor bij te houden. Zodat er hoogte en snelheid gehouden kon worden.

De sluis bij Kornwerderzand ging nog vlotter dan in Enkhuizen. En meteen hebben we een paar zeehonden gespot. Met een jong nog wel. Erg leuk altijd.


Inmiddels liggen we, met super wifi, in de Noorderhaven van Harlingen. Met lange lijnen naar de wal. Morgenochtend gaan we het weer goed in de gaten houden. Als de onweerstoring meevalt, vertrekken we rond lunchtijd richting de Duitse Bocht om in de loop van zondag in Brünsbüttel aan te komen. De windrichting lijkt al goed te komen. Nu het weer zelf nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten