maandag 30 oktober 2017

Dakar - Saloum river

We nemen afscheid van de yachtclub van Dakar (CVD). We hebben genoten van de ongedwongen sfeer en de gastvrijheid. Vandaag varen we naar de Saloum rivier ongeveer 60 mijl zuidelijk van Dakar. Vanaf daar gaan we proberen om via de Saloum en Bandiala rivier naar Gambia te varen. De route gaat via kleinere kreken door de mangrovebossen.

Als we ankerop gaan is het 06:30 uur en in het eerste licht varen we de baai bij de yachtclub uit. Vele vissers liggen nog met hun netten bij de baai en zwaaien ons enthousiast uit. Buiten de baai kunnen we meteen de stuurautomaat de koers naar de Saloum rivier laten aanhouden. Onderweg moeten we regelmatig een paar graden bijsturen om de vissers met hun piroques langs de kust niet te hinderen.

Na tien uurtjes komen we aan bij de monding van de Saloum rivier. We hebben een mooie track naar een kreek net naast de rivier en vinden moeiteloos onze weg naar een prachtige ankerplek bij Marigot de Gokhor. De dieptemeter heeft bij de invaart niet minder dan vijf meter aangegeven. De in de West Africa pilot genoemde 2,5 meter is duidelijk niet meer van toepassing. Ook al komen wij aan bij hoogwater, het tij is hier om en nabij de meter en dus kan vrijwel elk diepstekend jacht hier zelfs bij laagwater komen.

Morgen gaan we hier nog even verder genieten en daarna gaan we in korte stapjes naar de Bandiala rivier. Of we daar echt gaan komen, weten we nog niet, maar proberen gaan we het zeker.

Groetjes vanaf "De Liefde".

Positie:
13 54' 23.34" N
016 43' 26.04" W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten