donderdag 12 oktober 2017

Rabat - Graciosa (dag 4 aankomst)

Sinds vanmorgen tien uur lokale tijd liggen we in de ankerbaai bij Isla De La Graciosa.
Om maar eens een slogan te stelen:
"Vakantieman, het is hier fantastisch!"
Kristalhelder water en uitzicht op een van de vulkanen van Graciosa. Het anker ligt op zeven meter diepte en is perfect zichtbaar. De roggen zwemmen om je heen als je een duik neemt.
Ja, jullie horen het goed, de zeilersdementie heeft al snel toegeslagen. Immers nog geen 24 uur geleden ging onze laatste nacht in.
De avond valt met een mooie zonsondergang, we hebben er lekker de gang in en de stemming is top aan boord. We hebben net de gisteren gevangen Mahi Mahi naar binnen gewerkt en ook dat is een genoegen. Dan als het echt donker is, veranderd de zeegang en beginnen we flink te rollen. Ook doordat de wind afneemt tot net voldoende om te blijven zeilen.
Daarna wordt het allemaal nog wat minder comfortabel en moet de boom uit de genua. Daarna gijpen en de boom er weer in. Dan er weer uit en later er weer in. Veel nachtrust is er dus niet voor ons allemaal. Ja, ook Femmie helpt dapper mee als we de zeilen wisselen en wij aangelijnd op het voordek staan.
Maar gelukkig bestaat er dus zoiets als zeilersdementie. Zodra het anker valt, kan je alleen nog maar genieten van weer een mooie plek. En we hebben al zoveel moois gezien.
De komende paar dagen blijven we hier liggen en dan zakken we verder af naar het zuiden van Lanzarote en Fuerteventura.
Als we beter internet hebben, posten we ook nog de foto's
Positie:
29 13' 08.44" N
013 31' 44.52" W
1 opmerking: