maandag 23 oktober 2017

Rosario - Dakar (dag 3)

Een hele goeiemorgen allemaal,

De zon is net op en de sfeer aan boord is nog steeds top.

Afgelopen 24 uur hebben we weer flink mijlen kunnen maken en we liggen op schema om donderdag in de loop van de dag aan te komen. Uiteraard ijs en weder dienende.

Gisteren was er weinig te vertellen, omdat we domweg gewoon niets bijzonders beleefd hadden. Vandaag is weer een andere dag. We hebben vandaag onze eerste ontmoeting met een zeeschildpad gehad. Ze kwam zo langs de boot zwemmen. En verder hebben we een flinke groep pilotwhales gezien en in tegenstelling tot gisteren vele tientallen dolfijnen.

Omdat we al een tijdje geen aanbeet meer hebben gehad op de groene lure, hebben we vandaag onze zwarte weduwe ingezet. Deze lure is twintig centimeter en, jullie mogen niet meer raden, helemaal zwart. Femmie heeft weinig geloof in de zwarte weduwe, waarschijnlijk omdat hij er uitziet als een gewoon stuk plastic. Maar Femmie krijgt ongelijk vandaag. Tot dire keer toe hebben we flink beet. Ik kan de derde keer zelfs voelen dat er een hele grote vis aan zit. Helaas laten ze alle drie los. We gaan de komende dagen onze zwarte weduwe dus vaker gebruiken. We voelen het, de dag dat we een echt hele grote vis vangen, komt steeds dichterbij :) .

We varen nog voor de kust van de Westelijk Sahara. Een gebied onder controle van Marokko, maar wat verder een onduidelijke status heeft. Vanavond passeren we de grens met Mauretanië.

Over weer valt verder niet zoveel te zeggen. Het is overdag zonnig en warm en in de nacht koelt het flink af naar een graad of 23. Kortom echt "fris" en we hebben dan ook een vest en jas aan als we 's nachts wachtlopen. Maar nu is het zonnetje er dus net weer bij, en loopt de temperatuur al snel op.

We gaan er weer van genieten en melden ons morgen weer.

Positie:
22 33' 11.28" N
017 38' 59.04" W

Koers over de grond (cog): 188 graden
Snelheid over de grond (sog): 6,0 knopen
Afstand te gaan (dtg): 493 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten