woensdag 25 oktober 2017

Rosario - Dakar (dag 5)

En daar zijn we weer. De wind heeft ons gistermiddag en -avond in de steek gelaten en dus heeft de motor een flinke tijd bijgestaan. In de loop van de avond is het gelukkig weer wat gaan waaien. De zeilen zijn weer uitgeboomd, en we varen ergens tussen 4,5 en 5 knoopjes. Een prima gangetje.

We hebben verder een enerverende dag achter de rug. Als je beseft hoe groot de Atlantische Oceaan is en wat voor leven wij allemaal tegenkomen, is dat volgens ons best opmerkelijk. Vandaag zijn we onder andere tegengekomen, weer een zeeschildpad, hoogstwaarschijnlijk een reuzenhaai (helaas geen video- of fotobewijs), een Ocean Sunfish (even de wiki raadplegen, en met foto- en videobewijs), en natuurlijk weer tientallen dolfijnen.

We zien ook steeds vaker vliegende vissen. Vannacht, net toen we de boom weer in de genua hadden gezet, vliegt er bij mij (Peter) zelfs eentje in mijn nek. Er waren al een tijdje dolfijnen aan het jagen rond de boot. Op het moment dat er eentje plotseling keerde, vlogen er vele vliegende vissen omhoog. Waarvan er eentje dus in mijn nek belandt. Deze hebben we op de foto gezet en weer levend terug kunnen zetten in zee. Dat geldt niet voor de vijf vliegende vissen die nu in het gangboord liggen. We hebben ze tegen de boot horen springen, maar in het donker zie je niet of ze weer van boord kunnen springen. Voor vijf vissen komt de redding dus helaas te laat.

En zo hobbelen we nog even door. De dagafstand vandaag is 131 mijl. Niet heel veel, maar we gaan de goede kant op, zullen we maar zeggen. Het plan is nog steeds om vrijdagmorgen aan te komen in Dakar.

Morgen melden we ons weer.

Groetjes vanaf "De Liefde"

Positie:
18 26' 33.54" N
017 53' 52.50" W

Koers over de grond (cog): 182 graden
Snelheid over de grond (sog): 4,4 knopen
Afstand te gaan (dtg): 234 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten