dinsdag 24 oktober 2017

Rosario - Dakar (dag 4)

Een hele goeiemorgen allemaal,

We zijn weer een stukje opgeschoten. Tsja een stukje, want de wind laat het een beetje afweten de afgelopen 24 uur. En dus valt de dagafstand met 128 mijl een beetje tegen. We zeilen overigens lekker, behalve gistermiddag toen de wind echt even helemaal weg was. Toen hebben we de motor er bij gehad. De planning om donderdag aan te komen, lijkt over boord te kunnen. Ook omdat de windverwachting voor vanmiddag weer heel licht weer laat zien. Daarna trekt de wind wel weer aan, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet genoeg om de opgelopen achterstand op het donderdagschema weer in te lopen. Dan wordt het dus vrijdag. Maar we willen niet in de nacht aankomen. Enerzijds omdat we de aanloop van Dakar niet kennen en anderzijds omdat er langs de kust veel onverlichte vissersbootjes rondvaren. Als we toch te snel gaan, minderen we gewoon wat zeil, zodat we onze aankomsttijd iets kunnen uitstellen.

Sind gistermiddag hebben we ook een vogeltje op bezoek. Duidelijk vermoeid, zoekt ze steeds een lekker rustig plekje op, in de schaduw. Eten of drinken wil ze niet, waarschijnlijk zoekt ze zelf wel wat vliegjes of iets dergelijks. Afgelopen nacht hebben we een grote "glow in the dark" show gehad van tientallen dolfijnen. Uren zijn ze om de boot gebleven. Door het fluoriserende water werd het een echte lichtshow. Femmie heeft er ook van genoten.

De sfeer is verder nog prima aan boord. Helaas geen vis gevangen, maar daar gaan we vandaag verandering in brengen, zei ik optimistisch ;) :) .

Tot morgen.

Positie:
20 26' 04.02" N
017 59' 42.00" W

Koers over de grond (cog): 188 graden
Snelheid over de grond (sog): 4,8 knopen
Afstand te gaan (dtg): 365 mijl

1 opmerking:

 1. Goedemorgen Zeikers familie.
  Fijn dat alles goed gaat.
  Hier zijn ze gisteren aan de zolder begonnen met isoleren wat een herrie en veel rommel maar de mannen ruimen het allemaal keurig op.
  Als het goed is zijn ze vanmiddag klaar.
  Hier komt nu het zonnetje door maar het zal niet zo warm zijn als bij jullie.
  Zondag ga ik met Sjoerd Tante Ina en Nel lunchen bij de pieterman.
  Wij wensen jullie weer veel veilige zee mijlen en een goede vis vangst.
  Heel veel liefs en een dikke knuffel van Sjoerd en Oma.

  BeantwoordenVerwijderen